Bersyukur saat DIUJI

 .
Dalam kehidupan kita, tak semua perkara indah-indah belaka kan.
.
Ada hari kita diuji, ada hari kita dipuji
.
Apa-apa pun yang berlaku, yang baik, yang buruk
.
REDHA dan SYUKUR.
.
Cik Nad percaya semua tu menjadikan MINDA & MENTAL kita lebih kuat.
.
Perjalanan hidup Cik Nad tak mudah.
.
Allah tak berikan apa yang Cik Nad mahukan dengan kadar yang CEPAT. 
.
Alhamdulillah, berkat USAHA, KESABARAN & TAWAKAL
.
Kejayaan tergenggam jua.
.
Betullah kata Allah dalam Surah Al-Insyirah Ayat 5 & 6
.
"Maka sesungguhnya bersama KESULITAN ada KEMUDAHAN, sesungguhnya bersama KESULITAN ada KEMUDAHAN"
.
Bukan sekali, tapi DUA kali Allah SWT ulang ayat yang sama.
.
Allah. Ampunkan aku kerana hampir berputus asa tanpa merujuk kitabMu. 
.
Semoga ayat tersebut menjadi penawar kepada kita yang berduka dan hampir berputus asa. 
.
-------------------------------------------------------------
.
Sewaktu di Tingkatan 4, Cik Nad pernah pegang title pelajar TERCOROT, Alhamdulillah akhir tingkatan 5, dinobatkan sebagai pelajar cemerlang dengan SPM 7A.
.
Disaat tahun pertama menjadi pelajar siswazah di UiTM Shah Alam, merana kerana yang nampak dimata hanyalah kesusahan. Nyaris berhenti belajar. Akhirnya, keputusan Thesis tahun akhir, diberikan keputusan Straight Passed.
.
BerShaklee, setahun lamanya membina empayar. Sedih dengan pencapaian cemerlang insan lain. Redha, Tawakal, Doa, Dhuha dan berikan Servis yang terbaik, akhirnya Allah hadirkan sales yang mencurah, syukur walaupun Cik Nad belum berjaya sepenuhnya.
.
Kini, kembali bergelar pelajar Siswazah. Menggalas tugas sebagai ibu. 
.
Terasa getir dengan ujian. Apa pun berlaku, kita harus terus berjalan.
.
InsyaAllah. Allah kan ada.
.
Cik Nad percaya, Allah menguji kerana Dia rindukan rintihan hati kita kepadaNya.
.
Hanya DIA yang layak memberikan kita yang TERBAIK.
.
Kuncinya
.
Kita perlu sentiasa BERDOA.



 

Toksin, JERAWAT dan Usus

Sebut KANSER..Sapa yang tak GERUN kan
.
Tadi Nad ade bace dalam paper yang kanser KEDUA paling banyak berlaku di negara kita sekarang adalah kanser USUS
.
Kalau usus tak pernah dibersihkan, camnilah rupa kat dalam tuuuu..
 .
Ya, Kanser USUS, dengan anggaran bilangan kematian seramai 3,500 orang setahun.
.
Sebenarnya, banyakkkk penyakit berpunca daripada kolon ataupun usus kita. Jangan tak tahu, masalah jerawat pun berpunca daripada usus yang tidak sihat tau.
.
Bila usus kita kotor, darah kita juga bertoksin.
.
Nah, toksin dari darah kotor ni lah penyebab kenapa JERAWAT timbul pada tubuh badan kita.
.
Sebab tu kalo nak merawat jerawat, Nad selalu nasihatkan kepada customer yang memilih Shaklee untuk mengatasi masalah jerawat supaya detox usus dan tubuh mereka dari toksin terlebih dahulu.
.
Perlu kita tahu, usus kita ni, kerja dia SERAP je segala apa yang kita makan. Sumber berkhasiat ke, kolesterol ke, bahan bertoksin ke, serap je keje dia. 
.
Sebab tulah, semua penyakit sebenarnya bermula dari PERUT.
 .

Usus KOTOR penyebab kepada tubuh badan yang SAKIT
.
Untuk membersihkan toksin pada usus dan pada badan penyebab masalah kesihatan dan JERAWAT, Nad biasanya cadangkan pengambilan HERB-LAX terlebih dahulu.
.
Bila usus kita bersih dan sihat, barulah supplemen dan makanan berkhsiat yang kita makan tu tubuh dapat serap dengan OPTIMUM.
.
Herb-Lax ni sangat berkesan dalam membantu mengeluarkan semua toksin yang selama ni kita duk kumpul dalam badan kita.
.
Tapi toksah risau ye, sebab Herb-Lax ni dihasilkan dari bahan-bahan tradisional dan juga herba-herba terpilih. Ibu menyusu pun boleh makan. 
.
Jadi, untuk jaga kesihatan usus anda tahap OPTIMUM, ambiklah Herb-Lax ye :)
.
Antara testimonial customer yang hadiahkan Herb-Lax untuk ibunya yang menderita sembelit. Akhirnya berjumpa jalan penyelesaian. Alhamdulillah.. .
----------------------------------------------------------------------------------------  
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
---------------------------------------------------------------------------------------------- 

Sekiranya anda ingin mencuba dan perlukan khidmat rundingan, hubungi Nad ye.. 

Wan Nadiah | Shaklee ID:1113553 

013.9213.938 

w_nads@yahoo.com 

COD sekitar Kuala Terengganu 

Penghantaran ke seluruh Malaysia

--------------------------------------------------------------------------------------- 

PENJIMATAN HEBAT DENGAN MENDAFTARKAN SEBAGAI AHLI SHAKLEE 

<<HUBUNGI NAD UNTUK KONSULTASI MENGIKUT KEPERLUAN ANDA >>

>>>>SERVICE 24 HOURS, 7 HARI SEMINGGU <<<<

Ikan KERAPU Sos Pedas Manis

Assalamualaikum..
.
Pejam celik, pejam celik harini dah pun hari ketiga dalam bulan August
.
Cepat betul mase berlalu. hari-hari pun kena masak..hihihihi..
.
Jumaat baru-baru ni kami ade terjah Pantai Teluk ketapang. Adelah terbeli 2 ekor ikan kerapu yang saiznya agak besar dan memang segar.
.
Sekor dah selamat dibuat lauk, ade seekor lagi.
.
Kalo haritu Cik Nad share resepi lauk ikan goreng kicap simple
.
Harini Cik Nad nak share resepi IKAN KERAPU SOS PEDAS MANIS pulak.
.
Menggunakan sos Thailand Mae Phranom
 .
Sedap dan sangatla simple.
.
Mudah untuk ibu-ibu yang bekerja untuk cuba tau
.
Bahan-Bahan:
.
Ikan Kerapu 

Bawang Merah*
Bawang Putih* 
Lada Jarum*
* Cincang Halus

Sos Mae Phranom
Gula, Garam, Perasa
Daun Ketumbar
.
Cara-Cara:
Ikan kerapu gaul dengan garam & kunyit.
Untuk lebih rangup juga boleh disalutkan dengan tepung jagung.
Goreng sehingga kekuningan
Angkat.
.
Menggunakan minyak ikan yang sama (lebih kurang 3 sudu besar), tumis bahan cincang halus.
Setelah naik bau, masukkan Sos Mae Phranom.
Banyak atau sedikit kuah, terserah anda.
Kacau serata, masukkan bahan perasa, garam dan gula.
Taburkan daun ketumbar.
Siram atas ikan yang digoreng tadi.
SIAP
.
 
.

Sos ni mudah dan ada jual kat kebanyakkan pasaraya, dan jangan risau ye, sebab HALAL ;)
.

Senangkan..? Bahan simple dan mudah. Jimat mase mommy semua..hihihi..
.
Selamat mencuba..
.

Rahsia Kulit Kembali LICIN Berkaca



TESTIMONIAL DIRI SENDIRI
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
 

Jerawat
.
Kulit berminyak
.

Disebabkn penjagaan yang kurang sempurna dan lebih parah lagi turut diakibatkan dari pengambilan minuman berkafein kerana perlu berjaga malam untuk menyiapkan thesis dan ditambah pula dengan tekanan sebagai seorang pelajar, ibu dan surirumah tangga.
.
Maka...
.
Bermaharajalela lah Mr. Jerawat dan seisi sekeluarganya dimuka Cik Nad.
.
So, Cik Nad memilih untuk memulihkan kulit secara semulajadi dan tanpa sebarang bantuan bahan kimia dari bahan kosmetik kerana mahukan kesan JANGKA PANJANG yang SELAMAT
 .
 Tadaaaaaaa..!
.
Ni lah hasilnya selepas SEBULAN Cik Nad konsisten dengan:

ESP: 

 Protein yang membantu membina sel kulit baru dan menggantikan sel kulit lama yang telah mati
 

Vitamin E:  
Membantu mengurangkan parut dan mengatasi keradangan kulit  

Vitamin C:
Merawat kulit kasar dan membantu membentuk kolagen serta mencerahkan kulit
 
GLA:

Membantu menstabilkan hormon yang kucar-kacir penyebab terjadinya jerawat
.
  HASILNYA

.
Kulit bebas parut, bebas jerawat, bebas concealer dan mekap tebal nak cover jerawat
.
 Dan
.
Yang paling best susu badan maintain meriah walaupun Assyifa Husna sudah 2 tahun++
.
 Penangan ESP lettew hihihihi
.
And YES, I got #ShakleeEffect..!
.
So pada yang berhajat nak dapatkan vitamin untuk kulit dan tubuh badan yang sihat bolehla walk-in ke MommaHusna Healthy Store atau contact Cik Nad ye :)

 
------------------------------------------------------------------------------------------
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
---------------------------------------------------------------------------------------------- 

Sekiranya anda ingin mencuba dan perlukan khidmat rundingan, hubungi Nad ye.. 

Wan Nadiah | Shaklee ID:1113553 

013.9213.938 

w_nads@yahoo.com 

COD sekitar Kuala Terengganu 

Penghantaran ke seluruh Malaysia

--------------------------------------------------------------------------------------- 

PENJIMATAN HEBAT DENGAN MENDAFTARKAN SEBAGAI AHLI SHAKLEE 

<<HUBUNGI NAD UNTUK KONSULTASI MENGIKUT KEPERLUAN ANDA >>

>>>>SERVICE 24 HOURS, 7 HARI SEMINGGU <<<<

3 Rahsia NYAH Jerawat TAK BERMATA




Pernah tak u olls dapat JERAWAT yang tak ade mata?
.
Susah betul nak surut kan..? Yang tak syoknya sebab muka macam ade bumper.. Rase ade je benda timbul kat muka.. .
Nak picit, mata takde.. Nak tunggu surut, lame pulok dia ambik mase.. Kadang tu dah surut, ehhh tak lame timbul pulok kat tempat yang sama.. Ape hal daaa..
.
Cik Nad cakap dari pengalaman sendiri jugok ni.. Sebab tu memahami perasaan mereka yang senasib hihihi
.
Sekarang ni Alhamdulillah.. Cik Nad dah pun jumpa solution TERBAIK dari bahan semulajadi, selamat berkesan 
.
Cik Nad amalkan Vitamin 3 serangkai ni yang memang SUPER AWESOME memerangi jerawat tau:


 
B-Complex
Membantu mengatasi stress punca jerawat dan kandungan Biotin membantu meperbaiki kesihatan kulit dari dalam
.
GLA 
Bertindak sebagai anti-radang. Kandungan Borage Oil boleh melembabkan muka dan merawat jerawat terutama bagi yang ada jerawat batu dan masalah kulit kering
.
Vitamin C 
Membuatkan kulit lebih anjal dengan membantu penghasilan kolagen dan menghaluskan kulit, membuang jerawat, membuang jeragat, mengurangkan minyak pada muka, dan mengelakkkan kulit kering
.


Berminat nak cuba..?
.
Jom tanye Cik Nad ye
.
Konsultansi TERBAIK untuk anda

-------------------------------------------------------------------------------------------
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
---------------------------------------------------------------------------------------------- 

Sekiranya anda ingin mencuba dan perlukan khidmat rundingan, hubungi Nad ye.. 

Wan Nadiah | Shaklee ID:1113553 

013.9213.938 

w_nads@yahoo.com 

COD sekitar Kuala Terengganu 

Penghantaran ke seluruh Malaysia

--------------------------------------------------------------------------------------- 

PENJIMATAN HEBAT DENGAN MENDAFTARKAN SEBAGAI AHLI SHAKLEE 

<<HUBUNGI NAD UNTUK KONSULTASI MENGIKUT KEPERLUAN ANDA >>

>>>>SERVICE 24 HOURS, 7 HARI SEMINGGU <<<<


Resepi Ikan Goreng Simple TAPI Sedap

Assalamualaikum semua.. 

Selamat berhujung minggu.. 

Weekend ni of course dapur berasap naa..? 

Masak yang best2 untuk family kita kan.. 

Nad dan husband hujung minggu ni terjah Pantai Teluk Ketapang minggu ni dannnnn 

Tadaaaaaa.. Ni lah hasil lautan segar yang baru naik fresh dari laut. 


Tokei ikan ni nama dia Pok Jek. 

Memandangkan ni kami dah kenai, so senang waktu nak datang beli call dulu. 

So kami belilah setakat yang nak makan dulu, esok lusa boleh datang beli lagi. 

Beli banyak2 satgi tak pasal2 ikan kami pakai contact lense gara2 lame sangat jadi penghuni deep freezer hihihi.. 

So ikan pun dah ade, masak2 simple2 je. 

Penat dah makan santan & cili giling kat Cik Ahmad. 

So request lauk simple2 sudehhhhhh.. 

Hihi Harini dapur Cik Nad berasap lauk IKAN KERISI GORENG KICAP SIMPLE 

 Bahan-bahan: 
Ikan kerisi 2 ekor (siap gaul garam & kunyit) 
Bawang merah* Bawang putih* 
Lada jarum*
 * cincang halus 

Kicap manis 
Garam, gula, perasa 

Cara-cara: Goreng ikan kerisi sampai agak garing kulitnya. 
Angkat dan susun dalam pinggan. 
 Kurangkan sedikit minyak tadi. 
Menggunakan minyak yang sama, masukkan bahan cincang. 
Tambahkan kicap, garam, gula dan perisa. 
Kemudian, tuang ke atas ikan kerisi yang telah siap digoreng tadi. 

SIAP. 


Bolehla dimakan seisi keluarga bersama nasik panas. 

Jangan lupa baca doa makan naaaa..hihihi 

Selamat mencuba..!