VITA-C Sustained Release Shaklee: OREN atau JAGUNG?

Assalamualaikum..

Cepat betul mase berlalu kan..Pejam celik..pejam celik, besok dah start berpuasa. Alhamdulillah, kita masih dipinjamkan nyawa oleh Allah SWT untuk bertemu dengan bulan yang penuh keberkatan dan penuh dengan gandaan pahala keatas setiap perkara baik yang kita lakukan. So, selamat berpuasa kepada semua Cik Nad ucapkan.

Ok, entri kali ni nak bercerita tentang Vitamin C Sustained Release Shaklee. Nak huraikan kebaikan main ingredient Vita-C yang semua orang sayanggg ni..hihihi 

Sebelum ni, selaluuuu sangat dekat iklan mention yang sebijik tablet Vita-C Sustained Release Shaklee ni bersamaan dengan 7.5 bijik oren. Kannn..? Ape yang u olls bayangkan..?

Cik Nad mase mula-mula dulu bayangkan jimatnyer mase aku nak oren banyak2.. sebab makan satu table Vita-C Shaklee pun dah dapat khasiat 7.5 biji oren. Takdelah perut memulas sebab ter'over' lawas akibat makan oren banyak sangat..hihihihi

TAPI..

Rupa-rupanya..

Tablet Vita-C Sustained Release ni diperbuat daripada ekstrak JAGUNG


Hahhh..betuiiii JAGUNG..ulang lagi skaliii.. JAGUNGGGG..

Bukannya ambik oren 7.5 bijik, pastu compress jadi satu tablet Vita-C hihihihihi

Tapi kenapa mesti JAGUNG..?

************************

Jagung ni dipilih kerana Shaklee nak menghasilkan Vitamin C yang TERBAIK kerana sumber vitamin dalam jagung ni tak akan hilang atau berkurangan walaupun dimasak, direbus, dibakar berbanding vitamin didalam buah-buahan lain.

Sebab tulah jagung dipilih, kerana ketahanan sumber vitamin yang ada padanya berbanding sumber vitamin dalam buah-buahan yang lain yang cepat rosak atau hilang atau pun berkurangan.

Sumber vitamin C kebiasaanya banyak terdapat pada buah-buahan citrus yang mana tinggi dengan kandungan asid, dan jika diambil secara berlebihan, memberikan possibility kepada seseorang untuk mendapat cirit-birit ye.

Saintis Shaklee dah reka dari awal lagi supaya sakit perut, cirit-birit dan gastrik dapat dielakkan dengan menggunakan ekstrak jagung instead of buah-buahan citrus berbanding dengan kebanyakan Vitamin C dipasaran yang lain.

So, camne? Feeling special kan sebab kesihatan kita dijaga oleh saintis Shaklee walaupun kita tak saling mengenali..ceeewahhhhh hihihihi

****************************

KELEBIHAN JAGUNG

Jagung dapat membantu mengatasi masalah penghadaman termasuklah sembelit, kanser usus dan membantu mengurangkan risiko terkena kanser usus sebab jagung sangat kaya dengan sumber fiber yang mana secawan jagung membekalkan sehingga 18% keperluan fiber terhadap perut kita.

Jagung membekalkan Asid Panthothenic iaitu sumber vitamin untuk membantu memetabolismakan karbohidrat, protein dan jugak lemak. 

Jagung juga kaya dengan sumber vitamin B, iaitu Thiamin dan Niacin. Thiamin sangat penting untuk membantu mengekalkan kesihatan saraf manakala Niacin membantu mengatasi masalah kekurangan zat kepada badan seseorang.

Jagung turut membantu membekalkan sebahagian besar keperluan Asid Folik kepada badan kita, yang mana kita tahu kekurangan asid folik lebih-lebih lagi kepada wanita mengandung meningkatkan risiko seseorang ibu melahirkan bayi dengan masalah 'neural tube' selain bayi turut berisiko mengalamai masalah berat badan yang berkurangan sewaktu dilahirkan dan membantu mnecegah anemia dikalangan ibu mengandung.

Jagung juga kaya dengan Vitamin A yang mana asas kepada kulit dan penglihatan yang lebih sihat.

Jagung juga membekalkan sumber Vitamin E (anti-oksidan) yang sangat penting untuk membantu mencegah pelbagai jenis kanser, melambatkan penuaan, merendahkan paras kolesterol, melindungi badan kita dari pencemaran alam sekitar dan asap rokok, melindungi dari penyakit jantung dan strok dan lain-lain.

Jagung juga membekalkan Fosforus yang penting untuk kesihatan tulang dan buah pinggang. Magnesium pada jagung pula membantu mengekalkan kesihatan jantung dan menguatkan tulang.

 Jagung mempunyai 'Phenolic Phytochemicals' yang berfungsi untuk merendahkan paras gula dalam darah dan sangat membantu dalam mengatasi tekanan darah tinggi.

****************************

Amacam..? Banyak kan khasiat jagung..hihihi. 

So lepas dah tahu ni, jangan pandang enteng kat jagung ye. Walaupun tak femes, tapi khasiat dia sangat bagusss. 

So kalo u olls rase susah sangat nak dapatkan jagung, moh lerr kite telan je Vitamin C Sustained Release Shaklee ni setiap hari naa..

Nak cepat kasik kulit flawless, ambik satu tablet setiap 5 jam. Confirm gebu nanti raye hihihihi

JUN 2015 ni ada promosi ye, beli 6 dapat 7 (jimat RM98) ataupun beli 2, dapat diskaun 5%

Kalau berminat, bagitahu Cik Nad ye. Consultantion TERBAIK untuk semua customer Cik Nad tawwww...
-------------------------------------------------------------------------------------------
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
---------------------------------------------------------------------------------------------- 

Sekiranya anda ingin mencuba dan perlukan khidmat rundingan, hubungi Nad ye.. 

Wan Nadiah | Shaklee ID:1113553 

013.9213.938 

w_nads@yahoo.com 

COD sekitar Kuala Terengganu 

Penghantaran ke seluruh Malaysia

--------------------------------------------------------------------------------------- 

PENJIMATAN HEBAT DENGAN MENDAFTARKAN SEBAGAI AHLI SHAKLEE 

<<HUBUNGI NAD UNTUK KONSULTASI MENGIKUT KEPERLUAN ANDA >>

>>>>SERVICE 24 HOURS, 7 HARI SEMINGGU <<<<

NUTRIFERON Immune Booster TERHEBAT

ANAK  dan DEMAM..

Normal kan sepanjang membesar..

Kalau tak liat makan ubat takpelah, tapi kalau jenis yang meraung setiap kali nak suap ubat  macam anak saya Nur Assyifa Husna ni?

Acaner tu..? hihihihihi

Kalau bagi makan ubat, confirm meraung sampai termuntah-muntah.
 
Sampai tahap yang dah high sangat, solution dia drip ubat. 
 Kesian, sedih.

So, selepas kejadian drip ubat sampai tahap dah meronta-ronta tu, saya sentiasa berwaspada dan apa yang saya buat  adalah sentiasa bekalkan kami sekeluarga NUTRIFERON. 

Sape-sape je dalam family kami yang ade tanda-tanda nak demam, selsema ke, cepat-cepat kasik telan NutriFeron sebelum melarat dan elakkan terjangkit.


Nutriferon ni adakalanya saya campurkan kedalam air minuman Husna, kadang-kadang saya bagi direct je guna sudu.

Elok pulakkkk dia telan, pandai. Sebab dia tahu NUTRIFERON rase sedap dan bukanlah UBAT..hihi

 Alhamdulillah, selepas amalkan Nutriferon, Assyifa Husna jarang sangat demam, kalau malam-malam ade tanda nak demam tu, saya cepat-cepat telan Nutriferon dan susukan Husna.

Syukur, esok pagi badan dah tak panas lagi.

*********

Jadi

Apa kah benda NUTRIFERON ni?

Ini adalah Immune Boster. 


 Sistem immuniti ni adalah ibarat tentera badan kita, yang melawan jangkitan dan penyakit-penyakit yang menurunkan kualiti kesihatan kita. Tanpa pertahanan pada sistem imuniti ni, virus, bakteria, parasit, toksin, dan lain-lain patogen berbahaya akan mudah menyerang badan kita, maka akibat dia, badan kita lemah dan sakit. 

Sistem imuniti kita ni berkerja 24 jam 7 hari seminggu tau.
Non-stop sebab setiap saat akan sentiasa ada serangan pada sistem immuniti kita.
Cuma kita sahaja tak merasai kerana ia adalah micro-mekanisma.
Bila ditahap serius dan diluar kemampuan badan kita, barulah badan kita rasa tidak selesa.

Anda tentu biasa dengar antibiotik..kannnn?


Bila badan kita ni diserang jangkitan kuman, virus, patogen dan sebagainya, kita biasa diberikan antibiotik.

Ia perlu diambil dengan aturan masa yang betul, dose yang betul dan mesti dihabiskan seperti arahan.

Jika tidak, ia akan meyebabkan "resistance" di mana bila serangan berlalu di waktu lain, antibiotik berkenan tidak lagi berkesan atau "potent" untuk kita.

Dengan kata mudah, bakteria/virus/patogen sudah tidak heran atau tak lemah dengan antibiotik tersebut.


NUTRIFERON penggalak imunisasi (immune booster) antibiotik dari sumber alam semulajadi. Tanpa kesan sampingan dan tidak resistence. Ciptaan pakar imun, Dr Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo, Jepun pada tahun 1954.

Dipatentkan Khas untuk Shaklee dan belum ada syarikat lain di dunia yang ada teknologi sehebat ini. Hanya di Shaklee.

Ia adalah satu "masterpiece" setelah membuat kajian selama 40 tahun ke atas ribuan jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, akhirnya Dr Yasuhiko Kojima telah berjaya menemui interferon semulajadi di dunia iaitu NUTRIFERON.

Mungkin anda tertanya-tanya, apakah sebenarnya isi kandungan NUTRIFERON sehingga mempunyai kemampuan yang sangat hebat kannn..?

Dr Kojima telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan iaitu biji labu, bunga Safflower,Honeysuckle Jepun dan biji Plantago mempunyai daya pendorong kepada pengeluaran semulajadi interferon tubuh.

Haaa.. bukan sembarangan kandungan ye..
Jika kita rujuk buku medikal, sudah tentu akan jumpa perkataan INTERFERON dalam bab sistem immuniti.


Inilah komitmen Shaklee, bahan yang dipilih adalah berasaskan kepada bahan dari alam semulajadi, bersumberkan dari alam ciptaan Pencipta kita.

Jadi sekiranya anda atau keluarga anda sering sakit, anda atau suami kerap MC kerana masalah kesihatan atau anak-anak kerap demam dan tidak sihat serta selalu tidak dapat ke sekolah atau taska dan penggunaan Vitamin C tidak memcukupi untuk badan anda maka, NUTRIFERON adalah item wajib yang saya syorkan untuk pengunaan keluarga anda dan ia WAJIB ada di rumah anda

Lagi best kalau daftar ahli, dapat diskaun hampir 33% lagi dapat percuma multivitamin berharga rm94.80. Sapa bak bagi oooiii dekat rm100 tu nilai dia haaaaaa..

Pasai pa Shaklee bagi FREE Vita-Lea?
Sebab happy birthday Shaklee 100 tahun u...ya dah 100 tahun pakar dalam bidang nutrisi ni tau..

Silalah pilih Shaklee ye..! :)
-------------------------------------------------------------------------------------------
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
---------------------------------------------------------------------------------------------- 

Sekiranya anda ingin mencuba dan perlukan khidmat rundingan, hubungi Nad ye.. 

Wan Nadiah | Shaklee ID:1113553 

013.9213.938 

w_nads@yahoo.com 

COD sekitar Kuala Terengganu 

Penghantaran ke seluruh Malaysia

--------------------------------------------------------------------------------------- 

PENJIMATAN HEBAT DENGAN MENDAFTARKAN SEBAGAI AHLI SHAKLEE 

<<HUBUNGI NAD UNTUK KONSULTASI MENGIKUT KEPERLUAN ANDA >>

>>>>SERVICE 24 HOURS, 7 HARI SEMINGGU <<<<