TUBUH SIHAT DENGAN 9 ASID AMINO

 

Protein ni sebenarnye rangkaian asid amino yang didalamnya terkandung karbon, nitrogen, hydrogen, dan oksigen.
 
Protein juga adalah komponen utama otot, organ dan kelenjar dalam tubuh manusia.
 
No wonderlah protein ni sangat penting ye..
 
--------------------------------------------------------------------------
 
Badan kita anugerah dari Allah SWT yang perlu dijage ni memerlukan lebih kurang 20 asid amino bagi diproses menjadi protein. 
 
Sembilan (9) daripada asid amino ni tubuh kita tak mampu untuk menghasilkannya.

Maka, kite perlu dapatkan daripada sumber pemakanan yang lain lah ye..
 
 Asid amino tersebut semuanya terkandung didalam ESP..
 
Kalau tak percaya, inilah yang dinyatakan pada canister ESP..
 
  
Asid amino dan fungsinya mereka semua tu ialah untuk:

 
 Best kan sebab bile minum ESP je kkta tahu yang badan kite telah mendapatkan asid amino yang secukupnya..
 
Kesan dia pada badan saya dan berjutaaaaaaaaaaa orang yang dah cuba dekat luar sana sangat best..
 
Kena cube, rugik tau tak cube..
 
Lagi lame tak nak cube lagi rugikkkkk
 
Kalo anda nak cube, jom Nad ajar cara pengambilan TERBAIK..!

-------------------------------------------------------------------------------------------
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
---------------------------------------------------------------------------------------------- 

Sekiranya anda ingin mencuba dan perlukan khidmat rundingan, hubungi Nad ye.. 

Wan Nadiah | Shaklee ID:1113553 

013.9213.938 

w_nads@yahoo.com 

COD sekitar Kuala Terengganu 

Penghantaran ke seluruh Malaysia

--------------------------------------------------------------------------------------- 

PENJIMATAN HEBAT DENGAN MENDAFTARKAN SEBAGAI AHLI SHAKLEE 

<<HUBUNGI NAD UNTUK KONSULTASI MENGIKUT KEPERLUAN ANDA >>

>>>>SERVICE 24 HOURS, 7 HARI SEMINGGU <<<<
 
 
 

Anak SIHAT, CERGAS dan PINTAR dengan VITALEA For Children


Semua ibu dan ayah setiap masa kalau boleh nak pastikan anak-anak syurga mereka membesar dengan sihat dan normal kan..?
 
Samelah seperti saya..itulah harapan dan doa saya kepada anak saya..
 
Maka, selain doa kita juga perlu berusaha memberikan yang terbaik kan?
 
So, untuk pastikan anak-anak kita sihat dan membesar dengan normal, faktor pemakanan sangatlah penting. Kita haruslah pastikan anak-anak kita ni ambil pelbagai jenis makanan supaya mereka mendapat zat yang secukupnya dan sumber yang TERBAIK dah tentu daripada sumber semulajadi lah kan...dan kalau boleh cubalah elakkan terlalu banyak makanan segera ye..
 
Jom baca apa zat-zat yang boleh anak-anak kita perolehi daripada sumber semulajadi..
 
ZINK
 
KEPENTINGANNYA: Membantu mengekalkan kesihatan sistem imun dan mengurangkan risiko masalah kulit
 
SUMBER: Daging, ikan , ayam, tiram, dadih, brokoli dan kekacang
 
KESAN KEKURANGAN: Membantutkan tumbesaran, luka lambat sembuh, rambut gugur dan kurang daya tahan terhadap penyakit.
 
VITAMIN B2
 
KEPENTINGANNYA: Menentang penyakit dan membantu tumbesaran
 
SUMBER: Kekacang, susu, daging, ikan, bijiran penuh dan sayuran.
 
KESAN KEKURANGAN: Masalah mata, sakit kulit, rambut gugur dan ulser mulut serta lidah.
 
ZAT BESI
 
KEPENTINGANNYA: Membantu perkembangan otak, menentang penyakit, membawa oksigen dari paru-paru ke sel seluruh badan.
 
SUMBER: Daging, ayam, hati, kekacang, kuning telur dan sayuran berdaun.
 
KESAN KEKURANGAN: Anemia, kelesuan dan kurang tumpuan.
 
VITAMIN A
 
KEPENTINGANNYA: Penting untuk penglihatan, tumbesaran dan untuk menentang penyakit
 
SUMBER: Lobak merah, manga, labu, sayuran berdaun hijau, kuning telur, ikan dan susu.
 
KESAN KEKURANGAN: Rabun malam, sakit kulit, berisiko mendapat campak, cirit-birit dan penurunan sistem imun badan.
 
VITAMIN B1
 
KEPENTINGANNYA: Untuk kesihatan darah dan membantu penghadaman
 
SUMBER: Roti dan bijirin
 
KESAN KEKURANGAN: Lesu, sembelit dan hilang selera makan
 
--------------------------------------------------------------------
 
Tapi kita sebagai ibu ayah ni, yakin tak yang anak kita mampu makan semua makanan semulajadi diatas serta diorang semua tu dapat khasiat dengan sebaiknya ye..?
 

Ade setengah kanak-kanak yang hanya minum susu dan makan nasik sahaja kan..? Sayur-sayuran dan buah-buahan kadang-kadang tu diorang hanya cuba yang tertentu sahaja..

Kalau cube, oklah tapi ade jugak ade jugak yang tak nak cuba langsung..hmmmmm
Apa pilihan yang ibu ayah ade ye..?

--------------------------------------------------------------------------------------
 
So, saya syorkan pilihan terbaik yang ibu ayah ada pada hari ini ialah VITALEA for KIDS.
 
 
Multivitamin kanak-kanak terbaik di pasaran.

VitaLea for Kids ni dipenuhi dengan jumlah nutrien yang lengkap dan mampu menampung nutrisi yang diperlukan sepanjang tumbesaran anak-anak dan sangat mudah dihadam dan pantas diserap oleh badan anak-anak kita. 
 
 
Haaa..hampir kesemua makanan yang dicadangkan diatas tu ade dalam VitaLea for Kids kan?

Yang bestnya VitaLea for Kids berperisa anggur ni ada Xylitol semulajadi yang tooth friendly, so janganlah risau ye kerana ianya 'gula-gula' yang tidak menyebabkan kerosakan pada gigi anak-anak kita selain bebas dari perasa, pemanis dan pengawet tiruan dan juga bebas gluten..
 
 

 
Nak dapatkan khasiat yang terkandung didalam Vita-Lea for Kids tu, inilah antara nutrisi yang anak-anak kite perlu makan..
 
Mampu ke tak ye agak-agaknye..?
 
Maka langkah yang bijak ibu-ayah boleh ambik adalah dengan mendapatkan Vita-Lea for Kids ni untuk anak-anak..
 
Maximum pengambilan adalah 2 bijik sehari dengan kos sekitar RM3 sehari..
 
Sangat sesuai untuk kanak-kanak berusia 4 hingga 12 tahun.
 
Terutama bagi anak-anak yang tak 'kawan' dengan sayur-sayuran dan buah-buahan.

 
-------------------------------------------------------------------------------------------
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
----------------------------------------------------------------------------------------------
 
Sekiranya anda ingin mencuba dan perlukan khidmat rundingan, hubungi Nad ye..
 
Wan Nadiah | Shaklee ID:1113553
 
013.9213.938
 
 
COD sekitar Kuala Terengganu
 
Penghantaran ke seluruh Malaysia
---------------------------------------------------------------------------------------
 
PENJIMATAN HEBAT DENGAN MENDAFTARKAN SEBAGAI AHLI SHAKLEE
 
<<HUBUNGI NAD UNTUK KONSULTASI MENGIKUT KEPERLUAN ANDA >>
 
>>>>SERVICE 24 HOURS, 7 HARI SEMINGGU <<<<
 
 
 

Cegah KANSER dengan SOYA

Ada fakta menarik tentang SOYA yang saya nak kongsikan dengan anda semua berkenaan SOYA dan KANSER.
 
 
Betul ke soya boleh menyebabkan kanser..?
 
Risaukan sebab kita ni dah la suke minum air soya, makan tau fu fah, makan tempe..
 
Ok, jom baca fakta dekat bawah ni berkenaan soya ye..
 
-----------------------------------------------------------------------
 
TAHUKAH ANDA..
 
Kacang soya especially soya yang original yang tidak diubah secara genetic dan ditanam secara organic (yang tak dipaksa tumbesarannya) yang berstatus NON-GMO (contoh terbaik - Energizing Soy Protein semestinya) mempunyai paling kurang lima (5) bahan sebatian yang berfungsi mencegah kanser.
 
Diantara bahan yang dikenal pasti ialah genistein dan diadzein yang MAMPU menghalang pertumbuhan sel kanser.
 
Satu lagi bahan dalam kacang soya yang mempunyai formula kimia yang sama dengan ubat kanser iaitu ubat tamoxifen yang sering digunakan bagi membantu merawat sebahagian besar pesakit kanser payudara.
 
Kajian yang dijalankan keatas haiwan turut mengesahkan yang bahan-bahan didalam kacang soya yang dinamakan diatas mampu menghalang pertumbuhan sel-sel barah pada kulit dan usus besar..
 
------------------------------------------------------
 
haaaa..legakan..so kalo anda nakkan sumber protein terbaik daripada soya yang tidak memudaratkan kesihatan anda..
 
Pilihla ESP ye..

Kalo nak cube, boleh contact Nad ye.. :)
 

-------------------------------------------------------------------------------------------
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
---------------------------------------------------------------------------------------------- 

Sekiranya anda ingin mencuba dan perlukan khidmat rundingan, hubungi Nad ye.. 

Wan Nadiah | Shaklee ID:1113553 

013.9213.938 

w_nads@yahoo.com 

COD sekitar Kuala Terengganu 

Penghantaran ke seluruh Malaysia

--------------------------------------------------------------------------------------- 

PENJIMATAN HEBAT DENGAN MENDAFTARKAN SEBAGAI AHLI SHAKLEE 

<<HUBUNGI NAD UNTUK KONSULTASI MENGIKUT KEPERLUAN ANDA >>

>>>>SERVICE 24 HOURS, 7 HARI SEMINGGU <<<<
 
 

5 Tips MUDAH Penyusuan Susu Ibu

Assalamualaikum semua..
 
Ok harini entry Nad adalah berkaitan dengan sharing is caring ye..ceeewahhhh..hihihi
 
Idea ni datang sebab terasa rindukan zaman mengepam susu untuk Assyifa Husna..
 
Now Nad dah tak mengepam ye sebab Nad exclusively directfeeding..
 
Kemana sahaja Nad pergi, even jumpe supervisor kat campus pun, Assyifa Husna akan ikut sekali dan nursing cover adalah peneman setia sepanjang penyusuan walau dimana kami berada..
 
Tinggal lagi 4 bulan perjuangan Nad untuk menyusukan Assyifa secara eksklusif, InsyaAllah semoga Allah SWT permudahkan segalanya.. 
 
So, entri ni Nad kongsikan khas untuk ibu diluar sana yang sedang berjuang menyusukan permata hati demi untuk memberikan nutrisi yang terbaik buat mereka..
 
Jom baca.. Semoga bermanfaat..
 
 
5 TIPS PENYUSUAN dari MOMMAHUSNA:
 
 Jangan tergesa-gesa sewaktu mengepam susu. Lakukan dalam keadaan tenang agar pengeluaran susu ibu berjalan dengan lancar.
 
Makan banyak makanan yang berkhasiat seperti ikan dan sayur-sayuran bagi menambah penghasilan susu. Pengambilan supplemen adalah digalakkan sekiranya badan anda kekurangan nutrisi kerana jadual makan yang tidak menentu.
 
Jangan sesekali berkata yang susu anda semakin BERKURANGAN. Tanggapan negatif ini tanpa disedari boleh menjejaskan kelancaran proses penghasilan susu ibu.
 
Lakukan sesi mengepam susu sekerap yang mungkin agar lebih banyak susu yang terhasil apabila cik P anda sering dikosongkan.
 
Gunakan breast-shield untuk menakung susu yang meleleh sekiranya anda menggunakan pam single. Seelok-eloknya usahakan untuk mendapatkan pam double elektrik agar anda dapat mengepam cik P secara serentak. Cara ini lebih menjimatkan masa dan mempercepatkan lagi proses pengosongan cik P, dan lebih banyak susu yang dapat dihasilkan.
 
--------------------------------------------------------------------------
 
Salam Penyusuan Susu Ibu..
 
 

PENYUSUAN SUSU IBU : Gabungan Amalan Rohani, Supply-on-Demand dan Supplement

 
 
 
Inilah anak syurga saya..
 
NUR ASSYIFA HUSNA BINTI AHMAD ESMADI
 
Dilahirkan pada 10/07/2013 bersamaan 1 Ramadhan 1434H
 
Tengok tuuuu.. sakan dia..lepas minum susu mama kemain lagi kuat bunyi sendawa...hihihi
 
Alhamdulillah dengan rezeki yg Allah kurniakan untuk Husna..
 
Dulu, sewaktu mengandungkan Husna antara surah yg menjadi kegemaran dan amalan adalah SURAH AL-HUJURAT dengan niat untuk memperbanyakkan susu ibu dan Alhamdulillah Allah permudahkan bekalan susu sehingga ke saat ini..

----------------------------
 
Selain tu,saya juga berikhtiar dengan pengambilan Set Penyusuan Shaklee secara konsisten yang terdiri daripada ESP, Vita-Lea, B-Complex, Vita-C, Ostematrix dan Alfalfa sehinggalah ke hari ini..
 
Asbab pengambilan vitamin ni sangatlah membantu saya ibu menyusu untuk kekal sihat, bertenaga dan yg penting ia memenuhi ruang kosong yg badan perlukan seperti vitamin dan lain-lain garam mineral..
 
Teringat dulu zaman kerja, tidur tak cukup. Pukul 12 baru nak lelap..kul 5.30 dah kena bangun..anak setiap jam bangun menyusu malam..Saya drive seorang diri 100km everyday pergi balik kerja..Jadual kelas memang padat sokmo..kejar mase nak masuk kelas..nak makan lagi..nak pam susu lagi..aiii..letih oiiiii..
 
That's why saya bergantung kepada supplemen..sebab saya tahu pemakanan saya memang tak cukup nutrisi..kadang makan biskut kering je alas perut..Manelah saya nak cukup nutrisi kannnnn..
 
So korang nak tahu tak ape yang bestnye makan supplemen ni...? Haaaaa.. BESTNYA makan supplemen ni ialah bila balik kerja pukul 6.30 petang tu, tubuh rase segar confirm cergas ceria sampai ke malam, papa Assyifa mesti cakap .." Mama harini mesti tak tinggal vitamin kannnn.."
 
Hahahahah..kalo orang lain boleh perasan kecergasan kita, kita yang makan ni mestilah lagi terasa bestnya kesan vitamin tu pada tubuh kita kan..bayangkan kalu moyok je, diri sendiri tak terlayan..camnolah nak uruskan rumahtangga, suami dan anak kan..?
 
So, sayang anak..sayang suami..sayang keluarga..sayangilah diri kite juga ye..
 
---------------------------
 
Alhamdullillah masih bengkak susu walaupun usia Husna dah cecah 20 bulan..syukur Ya Allah..
 
Doakanlah semoga Allah SWT permudahkan urusan penyusuan saya pada anak syurga saya ni ye..
 
InsyaAllah saya turut mendoakan semoga ibu-ibu diluar sana yang sama-sama berjuang dalam menjaya penyusuan susu ibu secara eksklusif juga turut bejaya..
 
Sama-sama kita doakan yang TERBAIK dari Allah yang Esa..
 
So selain amalan rohani dan pengambilan vitamin, konsep asas - SUPPLY on DEMAND juga WAJIB ibu tahu ye..
 
Itu semua gabungan yg seimbang yang perlu ada utk menjayakan penyusuan selama 2 tahun..
 
InsyaAllah..
 
-------------------
 
 Sekiranya anda berminat untuk tahu lebih lanjut tentang set penyusuan Shakleed dan lain-lain pengalaman yang saya kongsikan tentang penyusuan boleh baca kat sini ye..

http://mommahusna.blogspot.com/search/label/Penyusuan%20Susu%20Ibu

-------------------------------------------------------------------------------------------
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
---------------------------------------------------------------------------------------------- 

Sekiranya anda ingin mencuba dan perlukan khidmat rundingan, hubungi Nad ye.. 

Wan Nadiah | Shaklee ID:1113553 

013.9213.938 

w_nads@yahoo.com 

COD sekitar Kuala Terengganu 

Penghantaran ke seluruh Malaysia

--------------------------------------------------------------------------------------- 

PENJIMATAN HEBAT DENGAN MENDAFTARKAN SEBAGAI AHLI SHAKLEE 

<<HUBUNGI NAD UNTUK KONSULTASI MENGIKUT KEPERLUAN ANDA >>

>>>>SERVICE 24 HOURS, 7 HARI SEMINGGU <<<<


 

KEKURANGAN Protein...? AWAS Kehamilan anda BERISIKO..


  
Keperluan protein sewaktu seseorang ibu sedang hamil adalah jauh lebih tinggi sewaktu sebelum hamil. Means, ibu hamil ni memang perlukan lebih protein daripada biase ye. So, that's why lah ibu hamil ni digalakkan mendapatkan khasiat protein yang secukupnya sewaktu hamil dan keperluan protein sewaktu hamil ni jangan dipandang enteng ye sebab kekurangan protein sebenarnye boleh mengundang masalah yang bukan hanya kepada ibu malahan jugak kepada bayi yang dikandung.
 
Masalah yang paling kritikal adalah kerana ianya boleh menjejaskan perkembangan dan pertumbuhan bayi yang dikandung.
 
Sewaktu bayi masih berstatus embrio, sebenarnya perkembangan mereka banyak bergantung kepada diet yang diambil oleh ibu, so ibu-ibu semua perlulah mengamalkan pemakanan yang berkhasiat agar pertumbuhan dan perkembangan bayi tidak terjejas ye..
 
------------------------------------------------------------------------------------------------- 
 
Ok, buat pengetahuan semua, protein adalah salah satu daripada keperluan nutrisi yang sangatlah PENTING kepada ibu mengandung kerana protein menyediakan asid amino untuk pembentukan tulang dan pembinaan otot-otot bayi lebih-lebih lagi asid amino tersebut tidak mampu dihasilkan dengan sendirinya oleh badan ibu, so ibu perlulah mendapatkan daripada pemakanan seharian ye..
 
 Sebab itulah ibu dinasihatkan untuk mendapatkan protein dengan secukupnya bagi membantu perkembangan yang sihat pada sel-sel yang terdapat didalam plasenta dan tisu-tisu ibu dan menggalakkan penghasilan darah yang sihat. Haaaa..siapa tak nak anak yang sihat kan? So nak dapatkan baby yang sihat, ibu perlulah menjage kesihatan diri..itu yang paling utama. 
 
Selain itu, perlu ibu tahu bahawa pengambilan protein yang mencukupi semasa mengandung juga mampu merendahkan risiko yang berkaitan dengan kemation neonatal dan kecacatan tertentu pada kelahiran bayi.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------
  
Kekurangan protein sewaktu hamil boleh membawa kepada beberapa masalah kesihatan kepada ibu serta bayi yang dikandung. Sekiranya ibu hamil ni mengamalkan diet yang rendah dengan kandungan protein, tak mustahil ibu hamil ni cepat terasa lemah atau kurang bertenaga dan tentulah menyukarkan ibu hamil menguruskan keperluan hariannya kerana asyik dibelenggu rasa penat dan letih yang berpanjangan..So, ibu jangan ambik mudah ye sebab bayi pun turut terkena kesan dia tau..
 
Antaranya kesannya kepada bayi yang dikandung ialah boleh menyebabkan otot dan sendi yang lemah, tulang yang tidak kuat atau berkemungkinan mengalami kecacatan, risiko pada ibu seperti keguguran, selain kerosakan otak pada bayi dan risiko kecacatan kelahiran yang tinggi.
 
Nauzibillahiminzalik.. Jadi ibu hamil semua cubelah usaha untuk mendapatkan protein yang terbaik demi anak yang dikandung ye..
 
Meh kita tengok ape yang boleh diamalkan sebagai sumber protein yang bagus..
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Pakar biasenye sangatlah menggalakkan ibu-ibu hamil ni untuk mengambil sekurang-kurangnya 70 gram protein setiap hari dan sumber yang menyumbang kepada protein adalah termasuk:
 
* salmon
* ayam
* putih telur
* mentega kacang
* mentega kacang soya
* tauhu
* susu soya
* kekacang
* daging tanpa lemak
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Tapi pemakanan harian kita kadang-kala tak mampu nak menampung keperluan mineral, zat dan nutrient harian kita..kann..?
 
Sebabnya kebanyakkan amalan memasak kita terutamanya hidangan melayu seperti menggoreng, menggunakan suhu yang tinggi, masakan berlemak dan sebagainya telah memusnahkan sebahagian besar zat dalam makanan tersebut..tambah pulak ibu hamil ni, macam-macam nak makan kan..mengandung laa katekan..
 
  
So, untuk dapatkan PROTEIN terbaik Nad syorkan pada ibu-ibu hamil sekalian pengambilan Energizing Soy Protein ni..atau name glamernye ESP..
 
Saiz ESP ni seberat 850gram dan dihasilkan daripada 30 kilogram kacang soya non-GMO iaitu tak diubah secara genetic dan mempunyai indeks glisemik yang sangat rendah dan sesuai untuk ibu yang menghidap Gestational Diabetes Melittus (GDM) atau Kencing Manis sewaktu kehamilan..
 
Indeks Glisemik yang rendah juga membolehkan tenaga dilepaskan secara perlahan-lahan kedalam badan dalam jangka masa yang lama.
 
ESP sangat sesuai untuk ibu hamil sebab ESP ni rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh kita.. 
 
-------------------------------------------------------------------------------------------
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
---------------------------------------------------------------------------------------------- 
Sekiranya anda ingin mencuba dan perlukan khidmat rundingan, hubungi Nad ye.. 
Wan Nadiah | Shaklee ID:1113553 
013.9213.938 
 
w_nads@yahoo.com 
COD sekitar Kuala Terengganu 
Penghantaran ke seluruh Malaysia
--------------------------------------------------------------------------------------- 
PENJIMATAN HEBAT DENGAN MENDAFTARKAN SEBAGAI AHLI SHAKLEE 
<<HUBUNGI NAD UNTUK KONSULTASI MENGIKUT KEPERLUAN ANDA >>
>>>>SERVICE 24 HOURS, 7 HARI SEMINGGU <<<<
 

Apa kaitan B-complex dengan LOYA dan MUNTAH sewaktu kehamilan?

 
 
Dah breakfast dah semua..?

Ok..rutin harian saya kalo setiap pagi memang WAJIB telan B-Complex - si kuning yang ceria ni bersama ESP..
Kalo nak tahu, saya mula start pengambilan B-Complex ni dari zaman sekolah..tapi dulu kureng konsisten..sebab mase tu tak kaji pun pasal vitamin ni semua..mak suruh makan, makan je..kalo hari malas..skip jugak..lagi pulak mase tu internet tak la semudah sekarang ni, nowadays semua maklumat dihujung jari dan sekarang ni Alhamdulillah..memang tak tinggal B-Complex ni..
konsisten habissssss..
hihihihihihihihi.. 

---------------------------------------------------------------------------------------
Ok, harini Nad nak share dengan korang semua info pasal info Vitamin B6 yang terdapat dalam B-Complex ni khas untuk IBU HAMIL ye..

Tahukah anda, berdasarkan PAST STUDIES yang pernah dijalankan (saya petik dari literature review articles tersebut), sewaktu kehamilan, Vitamin B6 (PYRIDOXINE) telah dibuktikan mampu untuk mengurangkan loya (Jamigorn  Phupong, 2007) dan muntah pada wanita hamil di trimester pertama (Sahakian, Rouse, Sipes, Rose & Niebyl, 1991).

Hampir 60% wanita hamil telah didapati kekurangan Vitamin B6 dan muntah serta loya pada 6 minggu pertama kehamilan turut mempunyai kaitan dengan kekurangan Vitamin B6 (Emelianova , Mazzotta, Einarson & Koren, 1999).

---------------------------------------------------------------------------------------------

Haaaa..tu dia..dah ade bukti..dan bukan saya yang kata, sebaliknya kajian yang telah pun membuktikan ye..
 
Bercakap dari pengalaman saya sendiri, pengambilan B-complex yang konsisten SEBELUM saya disahkan hamil, Alhamdulillah sangat banyak membantu dan saya berjaya melalui kehamilan TANPA loya dan muntah dan syukur kekal bertenaga dan sehingga ke SAAT AKHIR kehamilan pun saya masih mampu drive ke tempat kerja 100km pergi balik..

Syukur..Alhamdulillah..semua kemudahan dengan kuasa Allah SWT jua..
 
So thats why sehingga ke hari ini SETIA dengan B-Complex ni..
Kerana ia sebahagian daripada ikhtiar saya dalam menjage kesihatan diri dan bayi yang dikandung sewaktu kehamilan..

---------------------------------------------------------

Saya dah rase kesannye..and this is my #ShakleeEffect

Anda bila lagi?

Jom cuba..

-------------------------------------------------------------------------------------------
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
---------------------------------------------------------------------------------------------- 

Sekiranya anda ingin mencuba dan perlukan khidmat rundingan, hubungi Nad ye.. 

Wan Nadiah | Shaklee ID:1113553 

013.9213.938 

w_nads@yahoo.com 

COD sekitar Kuala Terengganu 

Penghantaran ke seluruh Malaysia

--------------------------------------------------------------------------------------- 

PENJIMATAN HEBAT DENGAN MENDAFTARKAN SEBAGAI AHLI SHAKLEE 

<<HUBUNGI NAD UNTUK KONSULTASI MENGIKUT KEPERLUAN ANDA >>

>>>>SERVICE 24 HOURS, 7 HARI SEMINGGU <<<<