Soya Rendah Khasiat, mengundang KANSER..!

Assalamualaikum.
.
Hai, u olls dah breakfast ke?
 .
Ape minuman kegemaran u olls waktu breakfast?
.
Ade suka kopi, ade yang suka milo, teh, horlicks..
.
Cik Nad pulak..?
.
Tiap2 pagi mestiiiii nak minum ESP..?

Kenapa kalo tak minum sampai terbayang-bayang, tercari-cari..?(tak kate kat orang, Cik Nad lerrrr tu..muehkeskes

Kenapa nak sangat minum soya padahal macam2 cerita ngeri pasal soya timbul sana sini..?

Kenapa dalam banyak2 produk setiaaaaaa jugak dengan ESP sampai ke sudah..?hihihi

Jawapannya kerana ESP memang sodapppp, halus mulus serbuk soya dia dan yang penting dijamin SELAMAT kerana hanya gunakan soya non-GMO bukan soya GMO.

Dah tuuuu.. Ape beza..?

Kacang soya GMO ni lebih murah kos penghasilannya dan menjadi pilihan kebanyakkan pengeluar..

Depa pegang konsep costing - low cost, high return.

Tetapi berisiko kepada pengguna sebab soya GMO mengandungi TOKSIN yang TINGGI..!

Nak sihat, pilihla JALAN selamat ye..

Tu haaaaa tengok sel kanser kat bawah..
.
NGERI..!
.
.
#kttshaklee
#korangtahutak
.

SIHAT dan CANTIK dengan PROTEIN

Hai, harini Cik Nad nak story kat u olls pasal PROTEIN.

Kita memang selalu dengar perkataan protein ni. Tapi adakah betul kita betul2 tahu apa pentingnya protein ni..? amboiii soklan, kalah cikgu dalam kelas..kikikiki

Ok, untuk pengetahuan, protein adalah sangat penting dalam diet kita. Tubuh kita sangatttttt perlukan protein untuk membina dan membaiki tisu-tisu dalam badan dan protein adalah jisim bukan air yang PALING UTAMA di dalam badan manusia. 
.
Jadikan protein sebagai hidangan wajib anda setiap hari ye..!
.
Protein adalah molekul yang terdiri daripada 22 asid amino yang sangat diperlukan oleh badan. Protein dari asid amino penting kepada fungsi badan seperti: 
.
Antibodi - untuk pertahanan imun
Kolagen - untuk tisu sokongan
Enzim untuk metabolisme
Haemoglobin - untuk pengangkutan dan juga 
Hormon 
.
Tubuh kita hanya mampu menghasilkan 12 asid-asid amino semula jadi, manakala baki sembilan lagi perlu diperolehi dengan memakan makanan yang mengandungi 'Essential Amino Asid' termasuk:
.
 Isoleucine 
Leucine 
Lysine 
Methionine 
Phenylalanine 
Threonine 
Tryptophan 
Valine
Histidine
.
Protein yang kita perolehi dari sumber pemakanan kita akan dicernakan oleh tubuh secara berterusan, sebab tulah badan kita memerlukan bekalan protein setiap hari untuk menggantikan protein yang telah digunakan. 
.
Lebih aktif gaya kehidupan kita, lebih cepat protein dicerna dan lebih banyak protein yang diperlukan untuk menggantikan protein yang telah digunakan tersebut. 
.
 Kenapa perlu diganti? Haaa sebabnya kerana protein ni tidak dapat disimpan dalam badan sebagaimana karbohidrat dan lemak. 
.
Protein, seperti air, adalah bahan yang paling banyak di dalam badan. Kira-kira separuh daripada jisim bukan air dalam badan kita terdiri daripada protein. 
.
Bahagian badan yang terdiri daripada protein termasuk: tulang, mata, rambut, sel, ligamen, otot, kuku, organ, kulit, gigi, tendon dan juga tisu 
.
Fuhhhhhhh.. Banyakkk bahagian badan kita yang memerlukan protein ni sebenarnya kan. Jadi jangan malas, culas atau pun takut untuk ambil protein ye.
.
Badan kita secara amnya memerlukan 1-2 gram protein setiap hari bagi setiap kilogram berat badan. 
.
Tanpa jumlah protein yang mencukupi, badan akan memecahkan otot atau tisu lain, atau badan akan 'meminjam' asid amino daripada sistem imun dan bahagian badan yang lain untuk memenuhi keperluan protein didalam tubuh. 
.
So bila bekalan protein "dicuri" contohnya dari sistem imun dan juga tempat lain kerana bekalan yang tidak mencukupi, kesan buruknya tubuh kita akan kekurangan daya imunisasi, mudah mendapatkan jangkitan selain dan cepat letih dan lesu. 
.
 Ibu mengandung khususnya, jika tidak mendapat bekalan protein yang mencukupi semasa mengandung juga turut mendapat risiko kurang berat badan yang ideal terhadap bayi didalam kandungan dan tanda-tanda kekurangan protein termasuk:
.
Anemia - disebabkan oleh kekurangan zat besi, ia menyebabkan jumlah yang tidak mencukupi oksigen yang akan dihantar melalui darah ke sel-sel
 Edema - pengumpulan cecair yang terutamanya berlaku di kaki atau pergelangan kaki.
Pertumbuhan perlahan - pada kanak-kanak 
Pengecutan tisu otot 
.
Check ye.. Kalo ada tanda, rajin2 topup protein ye. Kalo tak kita, sapelahh lagi yang nak tolong topupkan ye dak..hihihi 
.
Kalo tanye Cik nad, pilihan Cik Nad tentunya protein soya dari Energizing Soy Protein Shaklee. Protein soya ni adalah salah satu daripada tumbuhan yang menyediakan sumber protein lengkap.
.
Kesemua asid amino penting ni badan tak mampu hasilkan, so perlu dapatkan dari pemakanan kita.
.
 Perlu korang tahu yang kacang soya bukan sahaja menyediakan protein berkualiti tinggi, malah menyediakan jumlah vitamin, mineral dan serat, yang tinggi dan rendah dengan kandungan lemak. 
.
So protein soya ni sangatlah sesuai untuk dijadikan sumber protein bagi vegetarian.

So, suka Cik Nad nak sarankan WAJIB setia dengan #ESP ni kalau korang nak:
.
✔️ Kulit kekal lembap
✔️ Badan kekal bertenaga
✔️ Hilangkan parut
✔️ Masalah gastrik
✔️ Rahim lebih kuat
✔️ Kulit lembut & anjal
✔️ Milkbooster ibu menyusu
.
Cubalah, gerenti puas hati..! 
.

 

Nasik Dagang Sohor Na..Na..Naaa.. Ganu Kiterrrr

Dah breakfast ke u olls..?
.
Cik Nad & hubby pagi ni breakfast nasik dagang. 
.
 Alhamdulillah kenyang. So pagi ni entry adalah tentang nasik dagang. 
 .
  So, ape sejarah nasik dagang ni sebenarnye ye..? Daripada apa yang Cik Nad tahu, nasik dagang sebenarnya tidak dibuat oleh penduduk tempatan Terengganu, tetapi ianya diperbuat oleh orang Bugis yang datang berdagang dan kebiasaannya dipersembahkan kepada Baginda Sultan yang memerintah negeri Terengganu sebagai juadah istimewa menjelang Hari Raya. 
.
 Haaa nasik dagang kelantan dan terengganu agak berbeza ye. 
.
Nasik dagang Terengganu biasanya hanya dimakan dengan lauk gulai ikan tongkol dan acar timun
 .
Nasik Dagang Kelantan kadangkala dimakan bersama lauk gulai ayam dan ikan tongkol.

.
So kalo datang terengganu, kat mane nak makan nasuk dagang yang sedap dan berbaloi dengan duit yang anda keluarkan..? 
.

Cik Nad biasenya beli nasik dagang di warung Kak Pah di Pantai Batu Buruk Sedap betui nasik dagang Kak Pah ni.. Kalo lambat datang pagi2 tu, confirm kena beratur hihihi 
.
.
Ni haa taukenye. Ramah dan mesra, paling best tak berkira. Rupanya Kak Pah ni mak sedara kepada kawan my hubby, so setiap kali datang dapatlah kami kuah nasik dagang lebih. 
.
Haaaaa, makan ko laki bini nasik dagang kuah banjir hihihi 
.
Tapi selepas anak semakin banyak akal, kami prefer take away je, makan kat umah dengan aman. Sebelom pegi beli tu, call dulu. Ala-ala booking online ler. Kihkihkih 
.
.Bagitahu siap-siap nak nasik dagang tu berapa ringgit, kabolah nak kepala ikan ke, ekor ikan ke. Pahtu kami bersiap dan cepat-cepatlah pegi ambik. 
.
 Selain Nasik Dagang Kak Pah, satu lagi kedai nasik dagang yang tersohor di Kuala Terengganu adalah Nasi Dagang Kak Jah. Haaa..yang ni pun tak kurang hebatnya. Siap berlapik daun pisang lagi. Tradisional gittew u olls.. 
.
 Kedai Nasi Dagang Kak Jah ni letaknya di Kampung Bukit Besar berhampiran Pasar Bukit Besar. Tak susah nak cari sebab kedudukan kedai di tepi jalan utama. Kalo agak2 sesat tak jumpa, boleh tanye penduduk sekitar. InsyaAllah mereka boleh tunjukkan. 
.

Ni haaa siap ade nombor telefon, so sebelum datang pastikan call dulu. Confirm ade, cepat2 pecut datang kedai naaa.. 
.
Cuti sekolah dah tak lame ni, kalo anda datang ke Terengganu, sila pastikan anda hadam nasik dagang sebelum balik ye.. Hihihi
.
.
Bye. Assalamualaikum.

Bersyukur saat DIUJI

 .
Dalam kehidupan kita, tak semua perkara indah-indah belaka kan.
.
Ada hari kita diuji, ada hari kita dipuji
.
Apa-apa pun yang berlaku, yang baik, yang buruk
.
REDHA dan SYUKUR.
.
Cik Nad percaya semua tu menjadikan MINDA & MENTAL kita lebih kuat.
.
Perjalanan hidup Cik Nad tak mudah.
.
Allah tak berikan apa yang Cik Nad mahukan dengan kadar yang CEPAT. 
.
Alhamdulillah, berkat USAHA, KESABARAN & TAWAKAL
.
Kejayaan tergenggam jua.
.
Betullah kata Allah dalam Surah Al-Insyirah Ayat 5 & 6
.
"Maka sesungguhnya bersama KESULITAN ada KEMUDAHAN, sesungguhnya bersama KESULITAN ada KEMUDAHAN"
.
Bukan sekali, tapi DUA kali Allah SWT ulang ayat yang sama.
.
Allah. Ampunkan aku kerana hampir berputus asa tanpa merujuk kitabMu. 
.
Semoga ayat tersebut menjadi penawar kepada kita yang berduka dan hampir berputus asa. 
.
-------------------------------------------------------------
.
Sewaktu di Tingkatan 4, Cik Nad pernah pegang title pelajar TERCOROT, Alhamdulillah akhir tingkatan 5, dinobatkan sebagai pelajar cemerlang dengan SPM 7A.
.
Disaat tahun pertama menjadi pelajar siswazah di UiTM Shah Alam, merana kerana yang nampak dimata hanyalah kesusahan. Nyaris berhenti belajar. Akhirnya, keputusan Thesis tahun akhir, diberikan keputusan Straight Passed.
.
BerShaklee, setahun lamanya membina empayar. Sedih dengan pencapaian cemerlang insan lain. Redha, Tawakal, Doa, Dhuha dan berikan Servis yang terbaik, akhirnya Allah hadirkan sales yang mencurah, syukur walaupun Cik Nad belum berjaya sepenuhnya.
.
Kini, kembali bergelar pelajar Siswazah. Menggalas tugas sebagai ibu. 
.
Terasa getir dengan ujian. Apa pun berlaku, kita harus terus berjalan.
.
InsyaAllah. Allah kan ada.
.
Cik Nad percaya, Allah menguji kerana Dia rindukan rintihan hati kita kepadaNya.
.
Hanya DIA yang layak memberikan kita yang TERBAIK.
.
Kuncinya
.
Kita perlu sentiasa BERDOA.



 

Toksin, JERAWAT dan Usus

Sebut KANSER..Sapa yang tak GERUN kan
.
Tadi Nad ade bace dalam paper yang kanser KEDUA paling banyak berlaku di negara kita sekarang adalah kanser USUS
.
Kalau usus tak pernah dibersihkan, camnilah rupa kat dalam tuuuu..
 .
Ya, Kanser USUS, dengan anggaran bilangan kematian seramai 3,500 orang setahun.
.
Sebenarnya, banyakkkk penyakit berpunca daripada kolon ataupun usus kita. Jangan tak tahu, masalah jerawat pun berpunca daripada usus yang tidak sihat tau.
.
Bila usus kita kotor, darah kita juga bertoksin.
.
Nah, toksin dari darah kotor ni lah penyebab kenapa JERAWAT timbul pada tubuh badan kita.
.
Sebab tu kalo nak merawat jerawat, Nad selalu nasihatkan kepada customer yang memilih Shaklee untuk mengatasi masalah jerawat supaya detox usus dan tubuh mereka dari toksin terlebih dahulu.
.
Perlu kita tahu, usus kita ni, kerja dia SERAP je segala apa yang kita makan. Sumber berkhasiat ke, kolesterol ke, bahan bertoksin ke, serap je keje dia. 
.
Sebab tulah, semua penyakit sebenarnya bermula dari PERUT.
 .

Usus KOTOR penyebab kepada tubuh badan yang SAKIT
.
Untuk membersihkan toksin pada usus dan pada badan penyebab masalah kesihatan dan JERAWAT, Nad biasanya cadangkan pengambilan HERB-LAX terlebih dahulu.
.
Bila usus kita bersih dan sihat, barulah supplemen dan makanan berkhsiat yang kita makan tu tubuh dapat serap dengan OPTIMUM.
.
Herb-Lax ni sangat berkesan dalam membantu mengeluarkan semua toksin yang selama ni kita duk kumpul dalam badan kita.
.
Tapi toksah risau ye, sebab Herb-Lax ni dihasilkan dari bahan-bahan tradisional dan juga herba-herba terpilih. Ibu menyusu pun boleh makan. 
.
Jadi, untuk jaga kesihatan usus anda tahap OPTIMUM, ambiklah Herb-Lax ye :)
.
Antara testimonial customer yang hadiahkan Herb-Lax untuk ibunya yang menderita sembelit. Akhirnya berjumpa jalan penyelesaian. Alhamdulillah.. .
----------------------------------------------------------------------------------------  
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
---------------------------------------------------------------------------------------------- 

Sekiranya anda ingin mencuba dan perlukan khidmat rundingan, hubungi Nad ye.. 

Wan Nadiah | Shaklee ID:1113553 

013.9213.938 

w_nads@yahoo.com 

COD sekitar Kuala Terengganu 

Penghantaran ke seluruh Malaysia

--------------------------------------------------------------------------------------- 

PENJIMATAN HEBAT DENGAN MENDAFTARKAN SEBAGAI AHLI SHAKLEE 

<<HUBUNGI NAD UNTUK KONSULTASI MENGIKUT KEPERLUAN ANDA >>

>>>>SERVICE 24 HOURS, 7 HARI SEMINGGU <<<<

Ikan KERAPU Sos Pedas Manis

Assalamualaikum..
.
Pejam celik, pejam celik harini dah pun hari ketiga dalam bulan August
.
Cepat betul mase berlalu. hari-hari pun kena masak..hihihihi..
.
Jumaat baru-baru ni kami ade terjah Pantai Teluk ketapang. Adelah terbeli 2 ekor ikan kerapu yang saiznya agak besar dan memang segar.
.
Sekor dah selamat dibuat lauk, ade seekor lagi.
.
Kalo haritu Cik Nad share resepi lauk ikan goreng kicap simple
.
Harini Cik Nad nak share resepi IKAN KERAPU SOS PEDAS MANIS pulak.
.
Menggunakan sos Thailand Mae Phranom
 .
Sedap dan sangatla simple.
.
Mudah untuk ibu-ibu yang bekerja untuk cuba tau
.
Bahan-Bahan:
.
Ikan Kerapu 

Bawang Merah*
Bawang Putih* 
Lada Jarum*
* Cincang Halus

Sos Mae Phranom
Gula, Garam, Perasa
Daun Ketumbar
.
Cara-Cara:
Ikan kerapu gaul dengan garam & kunyit.
Untuk lebih rangup juga boleh disalutkan dengan tepung jagung.
Goreng sehingga kekuningan
Angkat.
.
Menggunakan minyak ikan yang sama (lebih kurang 3 sudu besar), tumis bahan cincang halus.
Setelah naik bau, masukkan Sos Mae Phranom.
Banyak atau sedikit kuah, terserah anda.
Kacau serata, masukkan bahan perasa, garam dan gula.
Taburkan daun ketumbar.
Siram atas ikan yang digoreng tadi.
SIAP
.
 
.

Sos ni mudah dan ada jual kat kebanyakkan pasaraya, dan jangan risau ye, sebab HALAL ;)
.

Senangkan..? Bahan simple dan mudah. Jimat mase mommy semua..hihihi..
.
Selamat mencuba..
.

Rahsia Kulit Kembali LICIN Berkaca



TESTIMONIAL DIRI SENDIRI
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
 

Jerawat
.
Kulit berminyak
.

Disebabkn penjagaan yang kurang sempurna dan lebih parah lagi turut diakibatkan dari pengambilan minuman berkafein kerana perlu berjaga malam untuk menyiapkan thesis dan ditambah pula dengan tekanan sebagai seorang pelajar, ibu dan surirumah tangga.
.
Maka...
.
Bermaharajalela lah Mr. Jerawat dan seisi sekeluarganya dimuka Cik Nad.
.
So, Cik Nad memilih untuk memulihkan kulit secara semulajadi dan tanpa sebarang bantuan bahan kimia dari bahan kosmetik kerana mahukan kesan JANGKA PANJANG yang SELAMAT
 .
 Tadaaaaaaa..!
.
Ni lah hasilnya selepas SEBULAN Cik Nad konsisten dengan:

ESP: 

 Protein yang membantu membina sel kulit baru dan menggantikan sel kulit lama yang telah mati
 

Vitamin E:  
Membantu mengurangkan parut dan mengatasi keradangan kulit  

Vitamin C:
Merawat kulit kasar dan membantu membentuk kolagen serta mencerahkan kulit
 
GLA:

Membantu menstabilkan hormon yang kucar-kacir penyebab terjadinya jerawat
.
  HASILNYA

.
Kulit bebas parut, bebas jerawat, bebas concealer dan mekap tebal nak cover jerawat
.
 Dan
.
Yang paling best susu badan maintain meriah walaupun Assyifa Husna sudah 2 tahun++
.
 Penangan ESP lettew hihihihi
.
And YES, I got #ShakleeEffect..!
.
So pada yang berhajat nak dapatkan vitamin untuk kulit dan tubuh badan yang sihat bolehla walk-in ke MommaHusna Healthy Store atau contact Cik Nad ye :)

 
------------------------------------------------------------------------------------------
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
---------------------------------------------------------------------------------------------- 

Sekiranya anda ingin mencuba dan perlukan khidmat rundingan, hubungi Nad ye.. 

Wan Nadiah | Shaklee ID:1113553 

013.9213.938 

w_nads@yahoo.com 

COD sekitar Kuala Terengganu 

Penghantaran ke seluruh Malaysia

--------------------------------------------------------------------------------------- 

PENJIMATAN HEBAT DENGAN MENDAFTARKAN SEBAGAI AHLI SHAKLEE 

<<HUBUNGI NAD UNTUK KONSULTASI MENGIKUT KEPERLUAN ANDA >>

>>>>SERVICE 24 HOURS, 7 HARI SEMINGGU <<<<

3 Rahsia NYAH Jerawat TAK BERMATA




Pernah tak u olls dapat JERAWAT yang tak ade mata?
.
Susah betul nak surut kan..? Yang tak syoknya sebab muka macam ade bumper.. Rase ade je benda timbul kat muka.. .
Nak picit, mata takde.. Nak tunggu surut, lame pulok dia ambik mase.. Kadang tu dah surut, ehhh tak lame timbul pulok kat tempat yang sama.. Ape hal daaa..
.
Cik Nad cakap dari pengalaman sendiri jugok ni.. Sebab tu memahami perasaan mereka yang senasib hihihi
.
Sekarang ni Alhamdulillah.. Cik Nad dah pun jumpa solution TERBAIK dari bahan semulajadi, selamat berkesan 
.
Cik Nad amalkan Vitamin 3 serangkai ni yang memang SUPER AWESOME memerangi jerawat tau:


 
B-Complex
Membantu mengatasi stress punca jerawat dan kandungan Biotin membantu meperbaiki kesihatan kulit dari dalam
.
GLA 
Bertindak sebagai anti-radang. Kandungan Borage Oil boleh melembabkan muka dan merawat jerawat terutama bagi yang ada jerawat batu dan masalah kulit kering
.
Vitamin C 
Membuatkan kulit lebih anjal dengan membantu penghasilan kolagen dan menghaluskan kulit, membuang jerawat, membuang jeragat, mengurangkan minyak pada muka, dan mengelakkkan kulit kering
.


Berminat nak cuba..?
.
Jom tanye Cik Nad ye
.
Konsultansi TERBAIK untuk anda

-------------------------------------------------------------------------------------------
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
---------------------------------------------------------------------------------------------- 

Sekiranya anda ingin mencuba dan perlukan khidmat rundingan, hubungi Nad ye.. 

Wan Nadiah | Shaklee ID:1113553 

013.9213.938 

w_nads@yahoo.com 

COD sekitar Kuala Terengganu 

Penghantaran ke seluruh Malaysia

--------------------------------------------------------------------------------------- 

PENJIMATAN HEBAT DENGAN MENDAFTARKAN SEBAGAI AHLI SHAKLEE 

<<HUBUNGI NAD UNTUK KONSULTASI MENGIKUT KEPERLUAN ANDA >>

>>>>SERVICE 24 HOURS, 7 HARI SEMINGGU <<<<


Resepi Ikan Goreng Simple TAPI Sedap

Assalamualaikum semua.. 

Selamat berhujung minggu.. 

Weekend ni of course dapur berasap naa..? 

Masak yang best2 untuk family kita kan.. 

Nad dan husband hujung minggu ni terjah Pantai Teluk Ketapang minggu ni dannnnn 

Tadaaaaaa.. Ni lah hasil lautan segar yang baru naik fresh dari laut. 


Tokei ikan ni nama dia Pok Jek. 

Memandangkan ni kami dah kenai, so senang waktu nak datang beli call dulu. 

So kami belilah setakat yang nak makan dulu, esok lusa boleh datang beli lagi. 

Beli banyak2 satgi tak pasal2 ikan kami pakai contact lense gara2 lame sangat jadi penghuni deep freezer hihihi.. 

So ikan pun dah ade, masak2 simple2 je. 

Penat dah makan santan & cili giling kat Cik Ahmad. 

So request lauk simple2 sudehhhhhh.. 

Hihi Harini dapur Cik Nad berasap lauk IKAN KERISI GORENG KICAP SIMPLE 

 Bahan-bahan: 
Ikan kerisi 2 ekor (siap gaul garam & kunyit) 
Bawang merah* Bawang putih* 
Lada jarum*
 * cincang halus 

Kicap manis 
Garam, gula, perasa 

Cara-cara: Goreng ikan kerisi sampai agak garing kulitnya. 
Angkat dan susun dalam pinggan. 
 Kurangkan sedikit minyak tadi. 
Menggunakan minyak yang sama, masukkan bahan cincang. 
Tambahkan kicap, garam, gula dan perisa. 
Kemudian, tuang ke atas ikan kerisi yang telah siap digoreng tadi. 

SIAP. 


Bolehla dimakan seisi keluarga bersama nasik panas. 

Jangan lupa baca doa makan naaaa..hihihi 

Selamat mencuba..!

 


VITA-C Sustained Release Shaklee: OREN atau JAGUNG?

Assalamualaikum..

Cepat betul mase berlalu kan..Pejam celik..pejam celik, besok dah start berpuasa. Alhamdulillah, kita masih dipinjamkan nyawa oleh Allah SWT untuk bertemu dengan bulan yang penuh keberkatan dan penuh dengan gandaan pahala keatas setiap perkara baik yang kita lakukan. So, selamat berpuasa kepada semua Cik Nad ucapkan.

Ok, entri kali ni nak bercerita tentang Vitamin C Sustained Release Shaklee. Nak huraikan kebaikan main ingredient Vita-C yang semua orang sayanggg ni..hihihi 

Sebelum ni, selaluuuu sangat dekat iklan mention yang sebijik tablet Vita-C Sustained Release Shaklee ni bersamaan dengan 7.5 bijik oren. Kannn..? Ape yang u olls bayangkan..?

Cik Nad mase mula-mula dulu bayangkan jimatnyer mase aku nak oren banyak2.. sebab makan satu table Vita-C Shaklee pun dah dapat khasiat 7.5 biji oren. Takdelah perut memulas sebab ter'over' lawas akibat makan oren banyak sangat..hihihihi

TAPI..

Rupa-rupanya..

Tablet Vita-C Sustained Release ni diperbuat daripada ekstrak JAGUNG


Hahhh..betuiiii JAGUNG..ulang lagi skaliii.. JAGUNGGGG..

Bukannya ambik oren 7.5 bijik, pastu compress jadi satu tablet Vita-C hihihihihi

Tapi kenapa mesti JAGUNG..?

************************

Jagung ni dipilih kerana Shaklee nak menghasilkan Vitamin C yang TERBAIK kerana sumber vitamin dalam jagung ni tak akan hilang atau berkurangan walaupun dimasak, direbus, dibakar berbanding vitamin didalam buah-buahan lain.

Sebab tulah jagung dipilih, kerana ketahanan sumber vitamin yang ada padanya berbanding sumber vitamin dalam buah-buahan yang lain yang cepat rosak atau hilang atau pun berkurangan.

Sumber vitamin C kebiasaanya banyak terdapat pada buah-buahan citrus yang mana tinggi dengan kandungan asid, dan jika diambil secara berlebihan, memberikan possibility kepada seseorang untuk mendapat cirit-birit ye.

Saintis Shaklee dah reka dari awal lagi supaya sakit perut, cirit-birit dan gastrik dapat dielakkan dengan menggunakan ekstrak jagung instead of buah-buahan citrus berbanding dengan kebanyakan Vitamin C dipasaran yang lain.

So, camne? Feeling special kan sebab kesihatan kita dijaga oleh saintis Shaklee walaupun kita tak saling mengenali..ceeewahhhhh hihihihi

****************************

KELEBIHAN JAGUNG

Jagung dapat membantu mengatasi masalah penghadaman termasuklah sembelit, kanser usus dan membantu mengurangkan risiko terkena kanser usus sebab jagung sangat kaya dengan sumber fiber yang mana secawan jagung membekalkan sehingga 18% keperluan fiber terhadap perut kita.

Jagung membekalkan Asid Panthothenic iaitu sumber vitamin untuk membantu memetabolismakan karbohidrat, protein dan jugak lemak. 

Jagung juga kaya dengan sumber vitamin B, iaitu Thiamin dan Niacin. Thiamin sangat penting untuk membantu mengekalkan kesihatan saraf manakala Niacin membantu mengatasi masalah kekurangan zat kepada badan seseorang.

Jagung turut membantu membekalkan sebahagian besar keperluan Asid Folik kepada badan kita, yang mana kita tahu kekurangan asid folik lebih-lebih lagi kepada wanita mengandung meningkatkan risiko seseorang ibu melahirkan bayi dengan masalah 'neural tube' selain bayi turut berisiko mengalamai masalah berat badan yang berkurangan sewaktu dilahirkan dan membantu mnecegah anemia dikalangan ibu mengandung.

Jagung juga kaya dengan Vitamin A yang mana asas kepada kulit dan penglihatan yang lebih sihat.

Jagung juga membekalkan sumber Vitamin E (anti-oksidan) yang sangat penting untuk membantu mencegah pelbagai jenis kanser, melambatkan penuaan, merendahkan paras kolesterol, melindungi badan kita dari pencemaran alam sekitar dan asap rokok, melindungi dari penyakit jantung dan strok dan lain-lain.

Jagung juga membekalkan Fosforus yang penting untuk kesihatan tulang dan buah pinggang. Magnesium pada jagung pula membantu mengekalkan kesihatan jantung dan menguatkan tulang.

 Jagung mempunyai 'Phenolic Phytochemicals' yang berfungsi untuk merendahkan paras gula dalam darah dan sangat membantu dalam mengatasi tekanan darah tinggi.

****************************

Amacam..? Banyak kan khasiat jagung..hihihi. 

So lepas dah tahu ni, jangan pandang enteng kat jagung ye. Walaupun tak femes, tapi khasiat dia sangat bagusss. 

So kalo u olls rase susah sangat nak dapatkan jagung, moh lerr kite telan je Vitamin C Sustained Release Shaklee ni setiap hari naa..

Nak cepat kasik kulit flawless, ambik satu tablet setiap 5 jam. Confirm gebu nanti raye hihihihi

JUN 2015 ni ada promosi ye, beli 6 dapat 7 (jimat RM98) ataupun beli 2, dapat diskaun 5%

Kalau berminat, bagitahu Cik Nad ye. Consultantion TERBAIK untuk semua customer Cik Nad tawwww...
-------------------------------------------------------------------------------------------
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
---------------------------------------------------------------------------------------------- 

Sekiranya anda ingin mencuba dan perlukan khidmat rundingan, hubungi Nad ye.. 

Wan Nadiah | Shaklee ID:1113553 

013.9213.938 

w_nads@yahoo.com 

COD sekitar Kuala Terengganu 

Penghantaran ke seluruh Malaysia

--------------------------------------------------------------------------------------- 

PENJIMATAN HEBAT DENGAN MENDAFTARKAN SEBAGAI AHLI SHAKLEE 

<<HUBUNGI NAD UNTUK KONSULTASI MENGIKUT KEPERLUAN ANDA >>

>>>>SERVICE 24 HOURS, 7 HARI SEMINGGU <<<<